Waarom Site-Kick?

Home Waarom Site-Kick?

Site-Kick biedt ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en het versterken van collectief functioneren door coaching en team trainingen.

Ontspannen en prettig leven, ook in het werkende leven, is gezien de cijfers voor velen een dagelijkse zoektocht. Behoefte aan veiligheid, acceptatie en leven vanuit een basaal gevoel van zelfvertrouwen is de sleutel tot gelukkig zijn. Wij helpen organisaties, managers en medewerkers ongezonde communicatie patronen (cultuur) om te buigen naar een gezonde “Flow”.

Niet alleen gezond worden, maar ook gezond blijven is het gevolg van bewust handelen. (Opnieuw) aandacht besteden aan het persoonlijke fundament en dat van een een team brengt inspiratie, gezondheid en resultaat. Wij helpen bij het leggen van een (nieuw) fundament dat de basis vormt om (gezamenlijk) verder bouwen.

Ervaringsleer is het fundament van de methodiek

Vertel het me en ik vergeet het, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken..” Confucius.

We zijn gemaakt om te bewegen niet om stil te staan. Logische stap voor ons om beweging in te zetten als instrument tot (Team coaching). Ervaren zorgt voor voelen. Samen reflecteren zorgt voor bewustwording van zelf en de verbinding met anderen.

Ervaringsleer (o.a Kolb 2004) vormt de basis van onze werkwijze. Site-Kick gebruikt beweging om primaire reacties zichtbaar te maken. Deze reacties manifesteren zich in het dagelijks leven vaak op een vergelijkbare manier, gevoed vanuit dezelfde bron. Beweging biedt het kader om (dis)balans op gevoelsniveau tastbaar te maken. De deelnemers gaan door middel van doen, feedback en (zelf) reflectie de eigen en de collectieve balans zoeken..

Vanuit dit versterkte persoonlijke fundament kan gezamenlijk naar de toekomst gekeken worden.

In een voorgesprek met de opdrachtgever wordt de beginsituatie en doelstelling vastgesteld.

Voor professionals die interesse hebben in de achtergrond van onze werkwijze, is er de seminar: “Site-Kick Traint de Trainers” (een “In Company” training) . Deze seminar is bedoelt voor: coaches, hulpverleners, trainers, docenten of andere professionals die interesse hebben in lichaamsgericht werken (psychomotorische training). Neem vrijblijvend contact op voor informatie.

“De eigen emotionele en fysieke (dis)balans is bepalend voor verbinding met de omgeving..”

Patrick